Smaka på salladen när den är klar och ös på med mer dressing om den känns platt!
| Orkar ni inte slå egen majonnäs kan ni byta ut ägg och olja till hellmans majonnäs. |
1 äggula
1 msk cirton juice
1 tsk dijonsenap
2 dl rapsolja(eller annan smaklös olja)
2-4 dl finriven parmesanost
4 sardellfileer
2-4 vitlöksklyftor
finrivet skal från en citron
500 g champinjoner
1 liter bladspenat
1 dl rostade solroskärnor
Gör så här: Koka pastan enligt förpackningen. Skölj pastan med kallt vatten til sen är helt kall. Vispa ihop äggula, citronjuice och senap i en skål. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning. Finhacka sardeller och vitlök. Blanda ner sardellerna, vitlöken parmesanosten och citronskalet i majonnäsen. Skiva champinjonerna. Blanda ner dressing, champinjoner spenat och solroskärnor i pastan. Smaksätt med salt grovmalen svartpeppar.
.jpg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar