måndag 23 april 2012

Frukt- och nötfudge


Jag brukar vilja ha med mig något till värdinnan/värden när jag blivit bortbjuden på middag.  Och en ätbar gåva brukar vara uppskattat av de flesta, inte minst om det är av det söta slaget. I helgen stoppade jag ner en liten ask frukt- och nötfudge i vätskan innan jag gav mig iväg. Det här fudgen är så vansinnigt god att klockorna stannar! Jag har tidigare lagt ut olika varianter på den här mjuka chokladkolan men med saltrostade nötter och romdoppad frukt blev godare än godast.  Och såå enkel att göra. Det tar förvisso lite tid men nästan inget arbete. Jag kokar en oöppnad burk kondenserad mjölk, smälter ner choklad och blandar om. Ett perfekt alternativ till blommor när man är bortbjuden!

Receptet hittar ni HÄR . Byt ut den vita chokladen och cashewnötterna till mörk choklad och saltrostade nötter (rosta nötterna i ca 15 min 150 garder, Men håll lite koll! Olika nötter tar olika lång tid). Blanda även ner 2 dl torkad frukt som legat i rom en stund .


Det är även fantastiskt gott att hälla smeten i en brödform och sedan skära "limpan" i tunna skivor

spara på fia små askar, men vet aldrig när de kommer till användning 

smaksätt med vad ni vill men den här varianten rekommenderar jag starkt! 

6 kommentarer:

 1. Mmmm, jag älskar hemgjord fudge. Godare än köpt och så vet man vad det är i den. Bara rena råvaror. Detta recept verkar spännande - måste testas!

  SvaraRadera
 2. Kan intyga att det är magiskt gott, har nu haft en omgång som skurits skivor av varje kväll som dessert efter middagen.Nu är den slut!! Tack lilla kråkan

  SvaraRadera
 3. MUMS! Det här ska jag göra på lördag!

  SvaraRadera
 4. Förresten, går det att frysa? Om man inte får äta alla dagar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag det går alldeles utmärkt! De är dessutom supergoda att äta halvfrysta :-)

   Radera