lördag 31 mars 2012

Marsipanrulle med cointreau och torkade aprikoser

Låt dig inte luras av dess barnsliga yttre

Nu är det med sanning inte långt kvar till påsk och då förvandlas mitt kök till en liten godisfabrik. Nog är det lätt att falla för butikernas galna priser på lösgodis med några sötsaker vill jag allt göra själv. Jag tycker hemgjort godis är så vansinnigt gott men ändå tar jag mig bara för att göra det till jul och lite till påsk. Det ska nog bli ändring på det!  Idag gjorde jag en marsipanrulle som jag smaksatte med Cointreau och torkade aprikoser.  Förutom smaken på den gillar jag att den är i form är en rulle, då kan var och en bestämma hur stor bit de vill ha. Till jul brukar jag byta ut Coitreaun och aprikoserna till Cognac och fikon. Med andra ord kan ni ersätta min smaksättning med valfri sprit och frukt.

Jag måste nog plasta in resten av rullen ordentligt så den inte tar slut redan innan skärtorsdagen
Marsipanrulle med cointreau och torkade aprikoser 

 • 200 g marsipan eller mandelmassa
 • 5 torkade aprikoser
 • 1-2 msk cointreau
 • Några droppar röd karamellfärg
 • 50 g vit choklad
 • Strössel
Gör så här: Finhacka aprikoserna och blanda dem med cointreaun. Dela marsipanen/mandelmassan i två lika stora klumpar. Färga den ena klumpen med karamellfärgen till en rosa färg. Knåda in de likördränkta aprikoserna i den andra klumpen. Kavla ut den rosa klumpen mellan två plastfoliebitar till en kvadrat(ca 3 mm tjock, 20x20 cm). Gör likadant med den andra klumpen. Lägg den färglösa plattan på en rosa och rulla ihop. Lägg i frysen medan du smälter chokladen över vattenbad. Ta ut rullen och pensla den runtom med choklad. Strö över strössel innan chokladen stelnat. Förvara i kylen.
Pappa, Nisse tar med en rulle till dig :-)

3 kommentarer:

 1. Kan man göra utan sprit också? Kanske ta apelinsaft och skal eller något? Vi dricker inget med alkohol nämligen! Detta såg ju verkligen vackert ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Visst går det att byta ut spriten. Jag skulle ersätta den någon smakessens eller mycket koncentrerad fruktjuice/saft, så att rullen fortfarande smakar mycket utan att bli för lös. Lycka till! Kram

   Radera
  2. Tack! Då ska jag våga mig på att testa att göra något liknande! :-)

   Radera