Cheddar är en Brittisk ost som har tillverkats i den lilla engelska
staden med namnet Cheddar sedan medeltiden. Det är en smakrik ost som lagras
mellan 3 månader och upp till tre år. Den engleska cheddarosten skall inte
förväxlas med den amerikanska cheddarosten som är betydligt smakfattigare och
har men mjukare konsistens.
Cheddarost är mycket gott att riva och blanda ner i
omelettsmet. Igår ugnsbakade jag en cheddaromelett. Sedan skar
jag upp den i små bitar och skedade över lite rom. En perfekt äggrätt när man
ska ställa till med brunch och vill ge gästerna möjlighet smaka lite av allt. Dessutom
är det superenkelt eftersom omeletten sköter sig själv i ugnen!
God både varm och kall |
Cheddaromelett med rom och krasse
- 10 ägg
- 1 1/2 dl creme fraiche
- 2 riven dl cheddarost
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk salt
- Några drag med svartpepparkvarnen
Gör så här: Vispa samman alla ingredienser. Klä in en 1 ½ litersform
med plastfolie. Häll ner smeten i formen och grädda omeletten i ugnen ca 20
min. Ta ut formen och skär upp omeletten i bitar och klicka på rom och klipp
över krasse.
Gud vad fint! Och mumsigt ser det också ut!
SvaraRaderaTack bästa bästa Mary P!
SvaraRadera