tisdag 16 oktober 2012

Fläsklägg med rotstomp och äpppelsenap

För några veckor sedan när jag stod med äpplen upp till armhålorna och funderade över vad jag skulle göra av all frukt kom jag att tänka på äppelssenap. En senap som innehåller äppelmos! Den blandningen skulle förenkla julens skinkmacke-beredningen avsevärt( ok, kanske inte avsevärt ..) 
Jag skulle bara behövde stryka på ETT lager äppelsenap istället för två lager, ett med mos och ett annat med senap. Jag satte igång en iten sats senap och bytte ut sockret mot äppelmos. Idag fick jag äntligen smaka på resultatet. Och det gjorde jag tillsammans med rimmat fläsklägg och rotstomp. Fläsklägg må se en smula makabert ut men jäklar så gott det är!

Äppelsenap

  • 50 g gula senapsfrön
  • 50 g svarta senapsfrön
  • 2 dl vatten
  • 1 dl äppelciderviäger
  • 1 tsk salt
  • 1 dl äppelmos
  • 2 msk rapsolja

Gör så här: Koka senapsfröna i vattnet och äppelcidern ca 1 min. Låt svalna. Mixa blandningen med en stavmixer. Blanda ner äppelmoset och saltet. tillsätt sist oljan och blanda väl. Låt senapen stå ca en vecka innan ni smakar.





2 kommentarer:

  1. Åh det här skulle min sambo se, det är hans favoriträtt. Ser riktigt gott ut!
    Du är så duktig både vad gäller mat och fotografering!

    Kram Christine
    www.matikvadrat.se

    SvaraRadera